Felip VI celebra avui el sisè aniversari de la proclamació com a rei d’Espanya després de l’abdicació de Joan Carles I. Coincidint amb aquesta data, el portal de sondejos Electomanía ha publicat aquest divendres els resultats d'una enquesta sobre la percepció de la monarquia a Espanya.

La família reial suspèn amb un 4,8 sobre 10 a nivell estatal, segons l'enquesta realitzada a partir d'una base prèvia de més de 60.000 respostes i un extra de 2.000 més recollides entre el 14 i 15 de juny.

La institució encapçalada per Felip VI treu especialment mala nota a Catalunya, on la valoració es troba per sota del 3, a Euskadi, amb xifres similars, i a Navarra, amb un 3,8. La resta de regions aproven la monarquia, amb les millors xifres a Salamanca i Àvila, on treu un 6.

Les valoracions també es poden consultar municipi a municipi, a partir d'una estimació realitzada segons l'opció electoral guanyadora i les particularitats de votació històriques. La institució suspèn a tots els municipis de Catalunya i a la gran majoria del País Basc. També s'identifiquen focus antimonàrquics a les Balears, les Canàries, Astúries i a les províncies de l'oest d'Andalusia.