L'exprimer ministre francès i exregidor de Barcelona, Manuel Valls, ha patit un moc a la ràdio France Inter, quan han obert el programa a trucades dels oients. Un dels que ha trucat, de nom Daniel, ha acusat Valls de "trair l'esquerra" i el president François Hollande, i li ha recordat quan es manifestava amb el partit ultra Vox, en concentracions contra el procés independentista. "Vostè va estar al poder cinc anys amb François Hollande i va trair el poble d'esquerra. I a més vostè es permet dir que és d'esquerres, però això no li ha impedit anar a manifestacions amb el partit d'extrema dreta Vox a Espanya. L'esquerra ha mort però vostè hauria de fer una mica d'autocrítica, perquè és vostè qui ha matat l'esquerra francesa", ha afegit. "KO tècnic per a Manuel Valls", ha escrit un tuitaire.

Quan era candidat de Cs a l'alcaldia de Barcelona, Valls va participar el febrer del 2019 en el famós míting espanyolista de la plaça Colón de Madrid, al costat de Vox i el PP. Valls va justificar la seva presència a l'acte amb l'argument que s'hi defensava la Constitució espanyola, però la incomoditat de l'exprimer ministre per participar en un acte amb l'extrema dreta espanyola era evident. Després de pujar a l'escenari de la manifestació, Valls va decidir baixar-ne per evitar la foto conjunta amb els líders de Vox. L'exdirigent socialista va explicar el perquè: "Hi ha gent amb la qual no hi he d'estar", va justificar. 

Manuel Valls manifestació Madrid Albert Rivera EFE

Manuel Valls amb Albert Rivera, en la manifestació de la plaça Colón del PP, Cs i Vox el febrer del 2019 | EFE

Els diaris francesos van quedar molt parats per la presència de Valls en la manifestació amb l'extrema dreta. Durant la concentració a més, l'exprimer ministre francès es va trobar amb escenes de catalanofòbia. Valls va fer unes declaracions en francès a la televisió russa RT, però una senyora es va pensar que parlava en català i li ho va recriminar. "Però què parla? Català?", va deixar anar la manifestant amb to d'indignació. El vídeo ara no es pot visionar, perquè RT és un mitjà rus sotmès a les mesures de restricció per la guerra.

El regidor de Barcelona va abandonar finalment la política catalana el 31 d'agost del 2021, i va tornar a França, on dona suport al president Emmanuel Macron. En un missatge a Twitter, Valls es va mostrar llavors “molt honorat d'haver pogut servir Barcelona aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme”, fent menció a la seva tasca més destacada a l’ajuntament, la de trencar amb Ciutadans per donar el seu suport a la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa.