Les entitats independentistes —l'ANC i Òmnium Cultural— fan una crida a participar en l'aturada general d'aquest 8 de novembre. Han convocat dues mobilitzacions principals, de proximitat i descentralitzades, per representar el rebuig dels empresonaments del Govern i dels líders independentistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i la intervenció de l'autonomia catalana. Es preparen dues accions, una al migdia i una altra a la tarda.

Què es convoca?

D'una banda, a les 12 h han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume i davant de totes les delegacions de la Generalitat arreu del territori, repartides per les Vegueries catalanes: Girona (Comarques Gironines), Lleida (Ponent), Tarragona (Camp de Tarragona), Tortosa (Terres de l'Ebre) i Tremp (Alt Pirineu i Aran). En el cas de Manresa, on també hi ha una delegació, la mobilització s'ha modificat en ubicació i hora: s'ha convocat a la plaça Sant Domènech a les 12:30h.

D'altra banda, a la tarda —a les 18 h— s'han convocat manifestacions a totes les capitals de comarca del país davant dels ajuntaments. En el cas de Barcelona, la convocatòria és a la plaça de la Catedral.

Què es reclama?

Es fa una crida a participar en els actes i a "aturar el país" davant de les accions d'un govern "corrupte que detesta la llibertat" i amb la mirada posada a les eleccions del proper 21-D.

L'entitat vol denunciar la intervenció de l'autonomia per part del govern central i l'empresonament del Govern, a més de demanar unitat de cara als comicis, precisament el dia després que acaba el termini per presentar coalicions i amb poques expectatives que es configuri una llista unitària.

Com arribar-hi?

En el cas de les mobilitzacions a Barcelona, hi ha diverses alternatives per arribar fins als punts de manifestació, situats al centre de la capital catalana. Amb Rodalies, s'hi pot arribar amb les línies R1, R3 i R4 fins a Plaça Catalunya. Per la seva banda, si es vol arribar amb FGC, l'alternativa és el Metro del Vallès també fins a Plaça Catalunya.

Per la seva banda, també s'hi pot arribar amb autobús i metro de TMB. S'hi pot arribar amb els busos V15, V17, 120 i 45 que transcorren per Via Laietana, o bé el V13, el 91 i el 59 que passen per la Rambla. D'altra banda, les millors opcions amb metro són les estacions de Jaume I (L4) i Plaça Catalunya (L1, L3).

Els serveis mínims fixats per al metro, els autobusos, el Tram i FGC són de la meitat del servei en hores punta, és a dir, entre 6.30h i 9:30h, i a la tarda des de les 17h fins a les 20h. La resta del dia, la Generalitat ha fixat un mínim del 25% dels combois. Les afectacions al transport públic i per tant l'activació dels serveis mínims dependrà del nombre de treballadors que s'adhereixin a la vaga.