GSMA, l'entitat que organitza el Congrés Mundial de Mòbils, ha confirmat aquest divendres que l'edició del 2018 se celebrarà a Barcelona entre el 26 de febrer i l'1 de març. A més, en un comunicat, ha recordat l'acord vigent amb la ciutat com a Mobile World Capital i seu del GSMA Mobile World Congress fins a l'any 2023.

D'altra banda, l'entitat explica que està "monitorant la situació a Espanya i a Catalunya i avaluant qualsevol impacte potencial per a la Mobile World Capital i el Mobile World Congress". En un concís text, l'associació que agrupa els operadors de telefonia es pronuncia així sobre la situació política a Catalunya. De fet, el conseller delegat d'aquesta organització, John Hoffman, va estar fa uns dies a Barcelona, seguint de prop l'evolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Aquesta notícia arriba dies abans que es decideixi si Catalunya declara o no la seva independència, un context que ha provocat el canvi de seus socials d'algunes empreses, però que no ha afectat el Congrés Mundial de Mòbils, un dels principals esdeveniments anuals de la capital catalana.

L'any passat, el Mobile World Congress va registrar un nou rècord de visitants, amb 108.000 professionals, i s'estima que el seu impacte econòmic es va situar al voltant dels 465 milions d'euros. També va generar 13.200 llocs de treball temporals i dinamitza l'economia de Barcelona i la seva àrea metropolitana en general durant els dies en què se celebra.