"Madrid ha anat massa lluny, on és Europa?". Aquesta és la pregunta que es fa el ministre d'Interior belga, Jan Jambon, en una entrevista a la televisió VTM NEWS, on ha denunciat que "pegar a persones pacífiques i empresonar membres d'un govern és anar massa lluny".

Segons el ministre, els catalans no han fet res dolent per merèixer el tracte que estan rebent, ja que els polítics "han complert amb el mandat que els han encarregat els seus electors". Per tot això no entén que Europa es mantingui en silenci, perquè "si passés el mateix a Polònia o Hongria hi hauria reaccions molt diferents".

Tot i que Jambon ha explicat que al govern federal es va acordar no fer declaracions públiques sobre la situació del president Carles Puigdemont, no ha pogut evitar condemnar l'actitud de l'Estat espanyol.

Finalment, ha sentenciat que la comunitat internacional "ha de controlar l'assumpte per garantir que Puigdemont i la resta de consellers tinguin un judici adequat". Ha volgut recordar que el president "té dret espanyol, però també dret internacional, el Conveni Europeu de Drets Humans, que està per sobre la llei d'un estat membre".