Després que el dilluns la consellera de Territori, Ester Capella, enviés una missiva a la ministra de Transports Mobilitat i Agenda UrbanaRaquel Sánchez, demanant-li una reunió urgent per tractar el traspàs integral de Rodalies, aquest divendres es confirma que totes dues es reuniran. El pròxim 13 de setembre es trobaran a Madrid, segons informa la SER. En una visita institucional aquest dijous a les comarques de Tarragona, la consellera va confirmar que havia rebut una resposta de la ministra a la seva petició per reunir-se. 

Segons informen fonts ministerials a l'ACN, en els pròxims dies els dos equips acabaran de perfilar l'ordre del dia. De moment, però, han deixat clar que la postura del govern espanyol davant un eventual traspàs integral de Rodalies no ha variat.

La carta de Capella 

A la carta que va enviar inicialment la consellera es denunciava la situació caòtica que es viu a Rodalies, en un estiu especialment afectat per incidències. El juliol i, especialment, l'agost, per als usuaris de Rodalies han estat mesos marcats per les incidències constants en moltes línies d'arreu del país. Una de les més destacades va ser el descarrilament d'un Talgo a Sitges el 15 d'agost i que va perjudicar uns 65.000 viatgers. El 24 d'agost, la consellera Capella ja va destacar que dels 24 dies del mes d'agost que havien passat, durant 23 s'havien registrat incidències. 

En la carta, la consellera de Territori va avançar a la ministra que també li exigirà un "calendari cert" sobre l'execució de les encomandes de gestió acordades als pressupostos generals de l'Estat d'aquest any i que es van plasmar en els protocols signats al juliol. Entre d'altres, hi ha el Conveni Maresme, el Conveni Eix Pirinenc 260, els dels Intercanviadors, el de l'AP7 i AP2 i el de la Ronda nord, tot i que en aquest cas les dues parts es van donar un termini de quatre mesos.

Un dia més amb problemes a la xarxa de Rodalies 

Aquest mateix divendres, la circulació dels trens entre les estacions de Mollet Santa Rosa i Parets del Vallès està interrompuda per un accident. La interrupció del servei per l'accident afecta el recorregut de la línia R3, segons informa Adif a través de les xarxes. L'empresa ha explicat que preveu un pla alternatiu de transport per carretera.