El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha advertit que "s'aplicaran de nou automàticament les mateixes mesures" si els vencedors de les eleccions del 21 de desembre no respecten la legalitat vigent.

En una entrevista a la Cope ha defensat que l'objectiu de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució --pel qual es va dissoldre el Parlament i es va cessar el Govern-- busca "la restauració de l'ordre constitucional" i ha demanat a l'Executiu que resulti del 21-D que respecti la legalitat.

"I si guanya un partit que l'endemà vol tornar a fer el mateix que ha fet aquest Govern en els últims dos anys? És una pregunta que es contesta sola: estaríem en el mateix lloc on estem ara", ha alertat.

Per Millo, el procés sobiranista ha arribat a la seva fi ja que no veu a la majoria de catalans a favor de la República catalana, i acusa als independentistes d'"inventar arguments i recursos per intentar fer creure que l'Estat és repressor".

Així mateix, ha demanat al president Carles Puigdemont que "torni, doni la cara i assumeix la seva responsabilitat davant la justícia" després que la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela emetés una ordre de captura europea, ja que Puigdemont es troba a Bèlgica.