El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que les cues de l'aeroport del Prat han estat causades pel "gran increment de passatgers". D'aquesta manera, el representant de l'executiu de Rajoy ha volgut treure llenya al foc i evitar l'assumpció de responsabilitats a la gestió del govern estatal del Prat. 

En una entrevista a Ràdio 4, Millo ha assegurat que la situació de caos de l'aeroport del Prat no és excepcional. "L'aeroport del Prat no és l'únic amb cues", ha explicat després de les llargues cues de fins a tres hores durant setmanes en el control de passaports del principal aeroport català.

El caos del Prat

Des de finals d'abril, els passatgers que transcorren per l'aeroport del Prat han de mostrar un passaport o un DNI electrònic al control de passatgers. Aquesta modificació, juntament amb una falta de personal per atendre les comprovacions dels títols, han provocat que el procediment s'alenteixi i es formin llargues cues, que han arribat a durar hores.

El darrer episodi de cues va tenir lloc la matinada de dilluns, en una jornada de descontrol per la vaga de metro i un atropellament a Rodalies.

El Síndic ho investiga

El Síndic de Greuges té oberta una actuació d'ofici per les cues que s'han registrat en les últimes setmanes a l'aeroport del Prat pel nou control de passaports. El síndic, Rafael Ribó, ha explicat que després que hi haguessin les primeres aglomeracions, a finals d'abril, va adreçar una queixa oficial a l'administració responsable d'aquest "caos", que ha titllat d'"inadmissible".

"No pot ser que entre uns i altres es reparteixin la responsabilitat sense solucionar el problema. D'una banda, hi ha AENA i, de l'altra, la Policia Nacional, amb una clara infradotació de mitjans personals a l'aeroport", ha denunciat Ribó, que ha demanat respostes amb "la màxima immediatesa" tenint en compte el creixement de passatgers del Prat i la proximitat de les vacances d'estiu.

(Foto: Lacalle, Guindos, Millo i Sánchez-Llibre a l'Automobile)