El president de l'Argentina, Javier Milei, ha titllat de "disbarat propi d'un socialista arrogant" la decisió del govern espanyol de retirar l'ambaixadora espanyola de Buenos Aires després que el mandatari argentí es negués a demanar disculpes per haver qualificat de "corrupta" Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez. En declaracions al diari argentí La Nación, Milei ha insistit que el president espanyol "no és Espanya, i menys encara ho és la seva dona", i ha rebutjat prendre cap mesura similar. "Si Sánchez està cometent un error majúscul, jo no seré tan imbècil de repetir-lo", ha reblat, i ha afegit: "Els que no estan a l'altura de la política internacional són ells". Amb tot, s'ha mostrat convençut que els vincles entre ambdós països es mantindran, perquè els llaços econòmics i culturals són "estructurals".

Milei ha carregat un cop més contra els "socialistes", als quals ha acusat de ser "capaços de fer qualsevol cosa", i ha lamentat que la decisió anunciada aquest dimarts pel ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, "taca la imatge internacional d'Espanya". Ha assegurat que Sánchez "es convertirà en la rialla de tot el món per la pallassada que està fent per un tema de caràcter personal".

Milei assenyala Sánchez: "Si es va sentir al·ludit, és perquè està brut"

El president argentí ha recordat que en el seu discurs a l'acte de Vox que va desencadenar la crisi diplomàtica, no va mencionar directament Sánchez o la seva dona. "Era una frase que no contenia noms, si es va sentir al·ludit, és perquè està brut", ha assenyalat, insinuant un cop més la corrupció de Sánchez. D'altra banda, ha situat abans d'aquest moment l'inci de la crisi en les relacions Espanya-Argentina, quan l'executiu de Sánchez fer campanya pel contrincant de Milei a les eleccions argentines, el peronista Sergio Massa, i també quan el ministre de Transports, Óscar Puente, el va acusar de consumir drogues. 

A més, ha assegurat que Sánchez i els seus ministres l'han acusat d'"ultradretà, xenòfob, feixista, anticiència i misogin", i s'ha queixat que "puguin insultar tothom" i a ell li exigeixin "quedar-se callat". "On deixo la meva dignitat?", s'ha preguntat. Davant la possibilitat que Sánchez porti a la Unió Europea el conflicte diplomàtic, Milei s'ha mostrat impassible: "Que el porti on vulgui, quedarà més ridícul, perquè està fent un paperot internacional". Finalment, li ha recomanat a Sánchez un psicòleg i contractar "un bon advocat" per a la seva dona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!