Unes mil persones s'han manifestat aquesta tarda al centre de Palma per reclamar un referèndum d'autodeterminació i en solidaritat amb els "presos polítics" independentistes.

Convocats per la Plataforma 31 de Desembre, que uneix entitats socials i partits polítics nacionalistes i independentistes de Mallorca, els manifestants han sortit del passeig del Born i ha acabat al Parc de les Estacions, davant la Plaça d'Espanya, on, com en anys anteriors, s'han concentrat organitzacions defensores de la unitat d'Espanya.

En la marxa sobiranista hi han participat diversos dirigents de MÉS per Mallorca, el partit que governa amb coalició amb el PSOE i Podemos, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma.

Una pancarta de la Plataforma 31 de Desembre amb el lema "Volem decidir el nostre futur. Referèndum d'autodeterminació" ha encapçalat la marxa després d'un grup de "xeremiers".

La manifestació ha recorregut els carrers de la capital balear amb banderes independentistes, cartells de "Llibertat presos polítics" i Spain, sit and talk i corejant lemes com "Mallorca serà de tot menys feixista", "Fos feixistes dels nostres carrers" i "La policia que tortura i assassina".

La Policia Nacional ha desplegat un dispositiu de seguretat durant la marxa, que ha transcorregut sense incidents.

Els agents també s'han desplegat en la tradicional ofrena floral institucional davant de l'estàtua de Jaume I a la plaça d'Espanya, acte que commemora la seva conquesta a Mallorca en 1229, que se celebra demà.

Al voltant de 70 manifestants per la unitat d'Espanya s'han col·locat en el costat dret del frontal de l'estàtua de Jaume I i una trentena de joves independentistes s'han separat del gruix de la manifestació per situar-se davant i intercanviar insults i lemes.

En paral·lel, s'ha celebrat un acte dia festiu sobiranista en finalitzar la marxa reivindicativa al Parc de les Estacions, on s'han dirigit als assistents representants de les entitats convocants i el pare de Oriol Junqueras, Artur, que ha estat aclamat al crit de "Llibertat presos polítics".