Les reaccions a la renúncia a la militància del PP de Rita Barberá no s'han fet esperar. El to del comunicat mitjançant el qual ha traslladat la decisió -entre victimista i altiu- ha irritat als partits de l'oposició. 

Un dels primers a referir-s'hi ha estat el líder de Podemos, Pablo Iglesias.   

El portaveu del PSOE al Congrés, Óscar López, ha dit que, tot plegat, "no té ni cap ni peus". "Hi ha molta gent que comença a pensar que el PP no s'atreveix a actuar contra ella perquè sap massa coses del PP", ha apuntat.

Des de C's, José Manuel Villegas ha anunciat que els representants del partit taronja a Les Corts valencianes demanaran a Barberá que renunciï. De fet, han enviat una missiva a Les Corts valencianes per estudiar les opcions legals per forçar la seva dimissió. Es dóna el cas que Barberá és senadora per designació territorial i no pas per sufragi.

Sense precedents

El president de les Corts valencianes, Enric Morera, ha demanat una reunió urgent amb el president del Senat per estudiar el cas. 

No hi ha precedents d'un cas similar al de Barberá: que s'aferri a l'escó malgrat l'ombra de la sospita i que es doni la circumstància que no ha estat escollida mitjançant les eleccions sinó que és senadora per designació electa del grup del PP a les Corts valencianes. 

Val a dir que l’acta de senador és personal i no titularitat de cap partit. És per això que Barberá no està obligada a renunciar a l’acta malgrat el partit en renegui.  

Si no hi ha canvis, Barberá seguiria com a senadora, adscrita al grup mixt -amb el PDC- i mantindria la condició d’aforada.