L'exposició de l'obra de Santiago Sierra retirada de la fira ARCOmadrid Presos polítics en l'Espanya contemporània ha rebut 7.153 visites al Museu de Lleida des de la seva inauguració, el 7 de març, fins aquest diumenge, dia en el qual s'ha clausurat.

Dels 7.153 visitants, 3.893 són de Lleida i 536 més de la resta de la província, ha informat aquest dilluns el Museu de Lleida, que qualifica de xifra rècord el nombre de visites des de la inauguració de la galeria, el novembre del 2007. De Barcelona hi han arribat 1.940 persones més; de Tarragona, 308; de Girona, 190; de la resta d'Espanya, 179, i 107 d'altres països.

L'obra inclou 24 fotografies pixelades del vicepresident Oriol Junqueras; l'expresident de l'ANC i últim candidat a la Generalitat, Jordi Sànchez; dels joves detinguts per l'agressió a dos guàrdies civils a Altsasu, i d'activistes del 15-M, entre d'altres.

El Museu de Lleida va inaugurar l'exposició de Presos polítics per exprés desig del seu propietari, el periodista i empresari lleidatà Tatxo Benet, que va explicar després d'adquirir-la la intenció que la peça recorri més ciutats.

Benet, el dia de la inauguració de l'exposició, va explicar que volia que estigués al Museu de Lleida per "apujar l'autoestima de la ciutat després del que va passar l'11 de desembre", en al·lusió al trasllat al Monestir de Sixena d'unes quaranta peces que conservava el Museu de Lleida.