La candidata del PSC a les eleccions generalsMeritxell Batet, ha fet una crida aquest dissabte a votar Pedro Sánchez perquè "se l'ha jugat" per aconseguir que Catalunya "recuperés la convivència". "Sánchez mereix el suport de tots els catalans perquè ha encarrilat la crisi política a Catalunya, se l'ha jugat per nosaltres perquè recuperéssim la convivència, sabent que li podria costar crítiques ferotges i la incomprensió en altres parts d'Espanya", ha assegurat Batet durant una Trobada Municipalista del PSC, acompanyada pel primer secretari del PSC, Salvador Illa, i de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. 

La presidenta del Congrés ha exposat les raons per les quals creu que Sánchez ha de comptar amb la confiança dels catalans i imposar-se a les eleccions generals per mantenir el poder a la Moncloa.  En aquesta línia, ha insistit que el líder socialista "se la va jugar de manera valenta" a Catalunya i que el plantejament "va funcionar" perquè "Catalunya i Espanya estan avui millor". "El clima social ha canviat", ha afirmat, tot afegint que "el camí del diàleg i el retrobament entre Catalunya i la resta d'Espanya depèn que hi continuï havent un govern socialista". "No podem permetre'ns com a societat tornar a la fractura sense esperança, tornar a la tensió, a enredar-nos a la confrontació. Ningú vol tornar al passat a Catalunya", ha defensat. Segons Batet, "només el PSC" és capaç de garantir aquesta unitat "perquè els que estan a una banda o l'altra no poden". 

"Seguir endavant o retrocedir"

A banda, la número u de la llista del PSC a Barcelona ha advertit que en els comicis del 23-J també està en joc "seguir endavant o retrocedir" en sanitat, educació i cultura, així com en transició ecològica i lluita contra la violència de gènere, en referència a un possible pacte entre PP i Vox. 

El primer secretari del PSC hi ha coincidit i ha demanat la màxima mobilització de la ciutadania per aconseguir la reelecció de Sánchez. Segons Illa, en aquestes eleccions generals només hi ha dues opcions: "Sánchez és avançar, Feijóo és retrocedir". "No hi ha intermediaris que valguin", ha apuntat, assegurant que "Catalunya ha de sortir amb força per guanyar les eleccions des d'aquí".

Per la seva part, l'alcalde de Barcelona ha afirmat que la defensa de la democràcia comença al carrer i ha destacat el paper dels ajuntaments socialistes durant aquesta campanya electoral: "Serem el millor antídot contra la ultradreta". "Qui estarà al capdavant d'aquesta lluita contra l'extrema dreta preservant els valors de la democràcia serà la capital de l'Espanya progressista, que és Barcelona", ha subratllat. En aquest sentit, ha recordat les mesures impulsades des dels diferents consistoris, contraposant aquelles fetes pels socialistes i pel PP amb Vox: "Què és el primer que fa la dreta i la ultradreta quan arriba en algunes alcaldies? Prohibir la bandera LGTBI, carregar-se les regidories d'igualtat, retallar drets i apujar-se el salari", ha assegurat.