La presidenta de Diputació de Barcelona i alcaldesa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa Pagès, ha afirmat en una entrevista a RAC1 que la macrooperació policial és un "xou mediàtic d’anar mostrant que les institucions catalanes no són aigua clara". 

Conesa diu haver parlat amb "els socis del govern" i assegura que estan tots tranquils. "No en sabíem res de res. I ahir vaig estar treballant fins tard. No teníem coneixement d’aquesta qüestió. Hem fet la feina ben feta i no entenem que hi hagi motius per una detenció", diu la presidenta de Diputació de Barcelona.

Sobre els detinguts

Pel que fa als detinguts s’ha confirmat la detenció de l'expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, però “no tinc més constància d’altres detinguts”, afirma Conesa. “Esteve ha estat el meu mentor, ha estat una persona extraordinària, jo per Esteve dono tota la meva paraula perquè realment és una persona perseverant”, afirma Conesa en una entrevista a TV3.

Sobre la relació entre la macrooperació policial i la corrupció de partits polítics, Conesa ha contestat: “No l’hi puc dir, però m’estranyaria molt. No veig que hi hagi gruix per això, no hi ha del tot coneixement de què està passant”.

Quant a la durada d’aquest registre, la presidenta de Diputació de Barcelona afirma que “no sabem quan pot durar, nosaltres estem intentant treballar amb normalitat”.