El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha assegurat aquest dissabte que els fiscals catalans "s'estan comportant d'una manera admirable, amb unitat i discreció" davant el procés sobiranista.

"No m'havia pogut imaginar amb quin grau d'unitat, de discreció estan actuant els fiscals de Catalunya. S'estan comportant d'una manera admirable i tenen un mèrit extraordinari de fer complir la llei", ha sostingut després de l'acte de la patrona de la Guàrdia Civil, la Verge del Pilar, al quarter madrileny de Batalla del Salado. Així mateix, Maza ha destacat la tasca d'aquests fiscals, després que "en les seves pròpies carns" estiguin vivint i "patint escarments i insults".

Sobre si el Govern espanyol engegarà l'article 155 de la Constitució, el fiscal general de l'Estat ha indicat que aquest és una article "molt ampli", el qual té "diferents continguts que el Govern espanyol haurà de procedir a aplicar". "Nosaltres en el que ens respecta sempre actuem a posteriori", ha determinat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir en el seu discurs d'aquest dimarts que assumia el "mandat del poble" perquè "Catalunya es converteixi en un estat independent en forma de república", però, tot seguit, va proposar "suspendre els efectes de la declaració d'independència" per obrir la porta al diàleg. Referent a això, Maza ha indicat que si el discurs de Puigdemont va resultar ambigu pel Govern d'Espanya i se li ha demanat aclariment "és perquè no se l'ha entès bé".

Finalment, el fiscal superior s'ha mostrat "positiu" envers el procés sobiranista, ja pensa que "això acabarà bé". "El que desitgem és que s'acabi bé i mantenim l'esperança i la il·lusió; jo que sóc molt positiu sempre penso que això tindrà un bon final", ha conclòs.