"L'Estat ha de sortir derrotat de les eleccions convocades pel mateix Estat". Això és el que ha afirmat l'expresident Artur Mas al programa Preguntes Freqüents de TV3, on també ha volgut explicar quins són al seu entendre els tres principals objectius del 21-D: "La derrota de l'Estat i recuperar les institucions, alliberar tots els presos polítics i que els que són fora puguin tornar amb garanties, el dret a decidir i la independència".

El president ha donat per fet que si s'aconsegueix el 50% de vots, el full de ruta de la independència "s'ha de mantenir".

Mas ha criticat la decisió de la jutgessa d'enviar el Govern a la presó i ha subratllat que "posar gent a la presó sense motiu també és violència", això el fa sentir "indignat" però "compromès perquè hem fet molt camí fins ara".

D'altra banda, l'expresident de la Generalitat ha assegurat que va parlar amb l'exconseller Santi Vila per expressar-li la seva contrarietat pel fet que hagués dit que no havia preparat cap estructura d'estat.

Finalment, ha indicat que el president Puigdemont "no tenia marge per convocar eleccions" i ha recordat que "és el president legítim, l'han desposseït des del punt de vista legal espanyol, però des del punt de vista ètic i moral és el nostre president".