Marta Pascal i David Bonvehí van anunciar ahir la seva disposició a optar a la nova comissió executiva del Partit Demòcrata Català, al mateix temps que Jordi Turull anunciava que no presentarà la candidatura que havia anunciat. Pascal optarà en la nova direcció al càrrec de coordinador general mentre que Bonvehí serà coordinador d'organització. Hauran de presentar la candidatura abans de les 20 hores d'avui i amb la resta de noms, fins a 12, que integraran la candidatura junt amb el "pla de mandat" de cadascun d'ells.

Nascuda a Vic (Osona) fa 33 anys, Marta Pascal no és una cara desconeguda atès que des del juliol de l’any passat era portaveu de Convergència. És també diputada de JxSí al Parlament i des del passat mes de febrer, vicepresidenta del partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE).

Llicenciada en ciències polítiques i de l’administració a la Universitat Pompeu Fabra -amb premi extraordinari de final de carrera- i llicenciada en història per la Universitat de Barcelona, el seu currículum demostra que l’interès pel lideratge del nou partit no és casual.

Aquest any va participar als Estats Units en el Programa de lideratge transatlàntic organitzat per la German Marshall Fund. Però també ha cursat el programa de lideratge Ordit (Fundació Bofill), un programa de lideratge en gestió pública de l’IESE a Madrid i el programa de lideratge Vicens Vives d’Esade.

David Bonvehí parla amb Albert Batet en un moment de descans al Congrés Fundacional de PDC / Foto: Sergi Alcàzar

David Bonvehí és llicenciat en dret i màster en dret d’empresa. Va néixer el 1979 a Camps (Bages) i tenia 24 anys quan va arribar a l’alcaldia de Fonollosa. No obstant, va haver d’abandonar aquesta responsabilitat arran d’un accident de cotxe que li va provocar una paraplègia que des d’aleshores l’obliga a utilitzar la cadira de rodes.

Bonvehí, que ha desenvolupat una part de la seva carrera professional a l’empresa privada, va arribar al Parlament el 2010.