La confessió del jove sobre la presumpta agressió homòfoba a Madrid, que ha resultat ser una denúncia falsa, ha fet que la dreta espanyola surti en bloc a demanar la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Tot i això, el polític socialista ha deixat clar que no dimitirà: "L’única responsabilitat que assumeixo és la de seguir treballant".

De fet, Marlaska s'ha defensat dels atacs de PP, Vox i Cs dient que el que més li preocupa és que "sembla que a tothom se l'oblida que s'han incrementat els delictes d'odi durant el darrer any en un 10%". Aleshores, no ha de dimitir "per dirigir i coordinar les actuacions per fer front a una xacra social com és el discurs d'odi", segons ha dit en declaracions a la premsa aquest dijous.

Casado demana la dimissió

El ministre de l'Interior ha recordat que ell el que fa és "manifestar la preocupació, dotar de mitjans i treballar en aquest sentit", en referència a la lluita contra els delictes d'odi. "A mi el que em sembla greu és que banalitzem quelcom tan important com aquests fets que ens haurien de preocupar a tots, perquè impliquen i determinen un atac a allò que és la base d'una democràcia, que són els drets humans, les llibertats fonamentals i la dignitat de les persones", ha explicat.

Però la dreta espanyola no ho ha vist així. El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el govern espanyol de fer servir les agressions com la del jove de Malasaña i els delictes d'odi "de forma partidista". Aleshores, ha sol·licitat la dimissió de Marlaska, que "ja està inhabilitat per exercir el seu càrrec i està degradant les institucions".

Vox i Cs també volen que Marlaska marxi

Vox no ha volgut ser menys i també ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de fer servir políticament l'agressió homòfoba en el barri madrileny de Malasaña. Una agressió que va ser falsa per "demonitzar" el seu partit, segons ha denunciat la secretària general del partit d'ultradreta en el Congrés, Macarena Olona. Davant això, Olona ha anunciat que la seva formació demanarà la Cambra Baixa reprovi el ministre.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, també ha demanat la dimissió immediata o el cessament de Marlaska per acusar l'oposició d'estar generant una onada d'odi després de la polèmica per la denúncia falsa. El vicesecretari general del partit, Edmundo Bal, també ha sol·licitat que marxi el ministre de l'Interior, ja que la seva actuació "no té nom".

pablo casado acto málaga 3 septiembre 2021 efe

El líder del PP, Pablo Casado / Efe

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha respost a Casado per la seva petició: "Si se'n va a l'anècdota i no a la cosa important és que encara no ha comprès aquest país". Alhora, ha defensat el seu executiu i ha demanat "recuperar l'espai de la normalitat institucional", així com "ancorar-se en el sentiment de la majoria dels espanyols".

El president Pedro Sánchez també ha parlat avui per mostrar la seva estimació al col·lectiu LGTBI després de la "denúncia falsa". Aquest fet no pot impedir veure la "realitat que sofreixen persones de moltes orientacions sexuals pel fet de ser com són", ha afirmat Sánchez.

 

Imatge principal: El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska / Europa Press