El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assegurat avui des de Terol que no té "cap voluntat" de dimitir després de la qual l'Audiència Nacional anul·lés dimecres passat la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid.

Marlaska responia així després de la decisió del Jutjat Central del Contenciós-administratiu 8 de l'Audiència Nacional d'anul·lar i deixar sense efecte el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid (Tres Cantos-Madrid), per la qual cosa ha ordenat el Ministeri d'Interior el seu reingrés en el lloc que ocupava.

"No tinc cap voluntat de dimitir, continuo treballant", ha respost el ministre, que ha afegit que el govern espanyol no fa valoració de resolucions judicials. Ha recalcat, a més, que l'Executiu ja ha manifestat la seva decisió de recórrer la resolució de l'Audiència Nacional, en ser preguntat si restitueix el coronel al seu lloc com a cap de la Comandància de Madrid.

El magistrat Celestino Salgado va explicar en la seva sentència, feta pública dimecres passat, que la decisió de cessar el coronel es va motivar per no informar del desenvolupament d'investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil al marc operatiu i de Policia Judicial, amb finalitats de coneixement, tot això en el marc de la investigació judicial pel 8-M oberta al jutjat 51 de Madrid, que havia imposat a Pérez de los Cobos el deure de reserva.

Querella de Vox

La setmana passada, després de la resolució judicial, Vox va presentar una querella al Tribunal Suprem contra el ministre de l'Interior, que l'extrema dreta acusa de presumptes delictes d'obstrucció a la justícia, represàlies i prevaricació per la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid. La formació que dirigeix Santiago Abascal també estén la seva demanda contra el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, pels mateixos tipus penals (articles 464 i 404 del Codi Penal)