La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat aquest dijous que "naturalment" l'Exèrcit serà al Saló de l'Ensenyament de Barcelona, perquè les forces armades defensen els principis i valors constitucionals d'Espanya i "Catalunya és Espanya".

Robles ha assegurat a la COPE la presència de l'Exèrcit en la nova edició del saló a Barcelona, prevista per a març de l'any vinent, i ha negat que es vulgui humiliar les forces armades o deixar-les fora de Catalunya.

Ha recalcat que, des que va arribar al ministeri, la seva "obsessió" és unir les forces armades amb els ciutadans i ha insistit que seran a Barcelona com "són a tot arreu".

"És una mica absurd que algú pensi que nosaltres volem retirar l'Exèrcit de cap lloc quan el que estem fent és potenciar el seu paper", ha afirmat Robles.

Ha dit també que ni coneix ni ha parlat amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reticent a la presència de l'Exèrcit en el certamen, i ha defensat que "ni aquest govern ni cap partit polític té dret a apropiar-se de les forces armades".