La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha descartat aquest dimarts que l'avió C-101 de l'Exèrcit de l'Aire que es va estavellar ahir al mar a La Manga (Múrcia) fos obsolet i ha demanat d'esperar fins al final de la investigació per treure conclusions de l'ocorregut.

En declaracions a la Cadena Ser, Robles ha manifestat que és "impossible" saber de moment les causes per les quals l'avió es va estavellar, però ha dit que el pilot, el comandant Francisco Marín Núñez, no havia comunicat cap problema abans d'iniciar el vol i durant el mateix.

Segons ha indicat, el C-101, que ja té gairebé 40 anys de vida, "en absolut" és un avió obsolet i considera que "cap comandant amb l'experiència de Francisco Marín no hauria pujat a l'avió si no hagués estat en condicions". "L'avió podia operar perfectament, tot funcionava dins de la normalitat", ha apuntat.

Per això, ha afirmat que li dóna "certa llàstima" que "s'intenti desprestigiar o fer crítica política en aquests moments", tan sols un dia després de l'accident, i ha assegurat que "si calgués depurar alguna responsabilitat, ja es farà".

En tot cas, la ministra ha insistit diverses vegades en què la Comissió per a la Investigació Tècnica d'Accidents d'Aeronaus Militars (Citaam) durà a terme les indagacions oportunes per determinar les causes del sinistre per "arribar fins al final", i que "avui és el moment de la solidaritat" i de traslladar les condolences i el suport a la família del pilot i a tot l'Exèrcit de l'Aire.

Robles ha reconegut que 24 hores després de l'accident continuen les tasques de rescat de les restes del comandant Marín, pel que aquest dimarts seguiran els treballs de recerca, a més de la recuperació d'altres parts de l'aeronau que continuen al mar.