El candidat a la presidència del PP i exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, ha afirmat aquest divendres que ell és l'"únic aspirant" a substituir Mariano Rajoy que és "fora del sistema". "La resta de candidats tenen uns mitjans d'arribar als militants que els altres no tenim", ha opinat.

Així ho ha expressat en una entrevista a Telecinco en la que ha assegurat que el "responsable" de la previsiblement baixa participació en les primàries del PP és l'"aparell que pren les decisions organitzatives i polítiques del partit".

La crispació entre els candidats

En aquest sentit, s'ha sorprès que el candidat Pablo Casado asseguri que no pertany a l'aparell: "És una espècie d'animal que no viu fora d'un ecosistema de poder; primer amb Esperanza Aguirre, després amb Aznar, Rajoy i posteriorment vicesecretari de comunicació".

Per a Margallo, Casat i les candidates Soraya Saénz de Santamaría i María Dolores de Cospedal "són una selecció del sistema" perquè "han estat tots a la cuina de les decisions que s'han pres". "Si ells no són l'aparell, qui ho és? Rajoy i els seus fills?, ha preguntat.