Les reaccions sobre la prohibició de l'estelada a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge, que enfrontarà el Barça i el Sevilla no tenen aturador. Aquest migdia s'hi ha referit el ministre espanyol d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo. A parer del diplomàtic és "perfecte" la decisió de prohibir aquest símbol independentista català.

"A mi em sembla perfecte, hem de respectar la llei i els símbols constitucionals són els que són", ha dit García-Margallo a la premsa en arribar a una reunió de ministres d'Exteriors de l'OTAN, preguntat pel seu parer davant d'aquesta prohibició. 

Segons el ministre en funcions, "existeix una bandera, que és la bandera de Catalunya i que és la que es pot onejar sense el menor problema". El ministre d'Exteriors ha assegurat que "l'estelada està fora de l'ordre constitucional", a la vegada que ha afegit que "el respecte a la llei és la primera de les normes per a l'estabilitat i la democràcia".

Aquestes declaracions contrasten amb les que ha fet el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que al contrari que Margallo, se n'ha rentat les mans. Rajoy ha dit que no és una competència seva i ha recordat les normes de la Federació Espanyola de Futbol i de la UEFA que al seu entendre prohibeixen aquest tipus de símbols. El cap de l'Executiu ha recalcat que es tracta d'una decisió adoptada pels que han de vetllar per la seguretat en un partit d'aquestes característiques.