El conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall, no ha confirmat encara aquesta tarda que sigui el candidat d'ERC a les municipals, i ha anunciat que vol reflexionar-ho abans bé, i que té la intenció d'anunciar la decisió a meitats de la setmana vinent.

Maragall ha reconegut que "és una proposta que no es pot rebutjar", però també ha afirmat que abans hi ha de pensar. "Haig d'escoltar i processar aquesta proposta amb la deguda seriositat, i lluny de qualsevol precipitació i frivolitat. M’haig d’agafar uns dies abans de formalitzar cap decisió", ha indicat. El conseller ha fet aquestes declaracions a Can Fabra al barri de Sant Andreu de Barcelona, recordant que ara mateix té "un càrrec molt important que no es pot deixar de qualsevol manera".

"El meu cap ha començat a processar Barcelona, després de molt de temps de no fer-ho, i què vol dir en termes d'exigència i dedicació. Què vol dir tornar a fer-la meva i definir el projecte i la idea que em proposo tirar endavant", ha indicat.

Maragall no ha rebutjat la possibilitat d'una candidatura unitària, i però ha precisat que ha de ser des del projecte d'ERC. “No entendria cap altra cosa que no fos un projecte de ciutat. Òbviament qualsevol que estigui disposat a compartir aquest projecte i a coincidir amb els objectius, amb les linies estratègiques bàsiques, n'haurem de tenir absoluta disponibilitat per compartir i per parlar del que convingui, però en tot cas ha de ser el projecte que des d'ERC i des d'aquesta fòrmula d'incorporació ciutadana en la qual estic pensant s'acabi definint i consolidant”.