Dia dos de la cursa electoral cap al 26-M i l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, ja ha volgut demostrar que la seva no serà una campanya normal i corrent. El candidat republicà ha aprofitat aquest dissabte al matí per ensenyar els seus dots futbolístics participant en el partit que ha organitzat l'equip de campanya contra un grup de joves d'origen magrebí del Centre Social Darna del Raval, una entitat que promou la inclusió a través de l'esport i l'educació.

A l'acabar el partit, que han guanyat sobradament els joves del Raval i que s'ha celebrat al Parc Joan Miró, Maragall ha entrat al terreny de joc a fer alguns tocs i demostrar les seves habilitats futbolítiques.

Maragall presenta un pla integral contra l'odi

Tot seguit, Maragall ha participat en un acte electoral on ha anunciat diverses mesures sobre immigració. Entre elles, el candidat ha presentat un pla integral contra el odi davant l'extrema dreta i per garantir els drets des nouvinguts i, en aquest sentit, ha anunciat que si arriba a l'alcaldia establirà un Circuit Integral d’Acollida. 

Ho ha fet acompanyat del número 11 de la llista M’hamed Abdelouahed, la diputada i senadora electa Anna Surra, la diputada electa Maria Dantas i el senador Robert Masih. La proposta consisteix en establir un Circuit Integral d’Acollida, Acomodació i Accés a la Ciutadania que acompanyi i faciliti les eines necessàries per garantir l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. Concretament, els republicans proposen vincular el padró amb el Circuit Integral d’Acollida, el que permetria que tothom que s’empadroni tingui accés a aquests serveis. 

Per altra banda, el pla integral contra l'odi, passa per crear un observatori de delictes d’odi, dotar de pressupost l’Oficina de la no discriminació i donar-la a conèixer entre la població que ho pateix, a més d'estendre als serveis i territorialitzar-los a tots els districtes.