Manuel Valls no té problemes per anar alterant els seus principis; ni a França, ni a Catalunya. L’exprimer ministre socialista francès, avui diputat pel partit del president Emmanuel Macron a l’Assemblea Nacional després d’abandonar el Partit Socialista, s’ha reunit aquest dilluns al migdia amb Miquel Iceta, primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat.

Així n’ha informat el PSC en una piulada al seu compte de Twitter, on assegura que “avui l’exprimer ministre francès i diputat a l’Assemblea Nacional, Manuel Valls, ha volgut reunir-se amb Miquel Iceta per expressar-li el seu suport i conèixer de primera mà l’evolució de la campanya electoral catalana”.

Aquesta, però, no és l’única visita que farà Valls a Catalunya durant aquesta campanya. Ni l’únic suport a un candidat que donarà. El proper dissabte està previst que participi en un acte de l’aspirant de Ciutadans, Inés Arrimadas, juntament amb l’escriptor peruà i Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa.

Després de perdre les primàries del Partit Socialista de cara a les presidencials de 2017, l’exprimer ministre va protagonitzar un cas que alguns han vist com a transfuguisme. Va intentar ser candidat per En Marxa, el partit de Macron, que no el va acceptar oficialment com a candidat, però a canvi no va presentar candidat a la seva circumscripció. Després d’imposar-se en la segona volta de les legislatives de forma ajustada, Valls va incorporar-se a la majoria parlamentària que dona suport al govern.

El primer secretari socialista ha volgut deixar clar després de la reunió que Valls no ha vingut per donar suport a un o altre candidat, sinó que “està dient que la independència és un mal camí que ha tingut un mal resultat” i que “sí que demanarà el vot per unes idees que tenen a veure amb el federalisme i la construcció europea”. També ha aclarit que tenen un “vincle d’amistat des de fa molt temps”