"Entre dos mals, hem d'escollir. Jo no vull un alcalde independentista". Així ho ha exposat el líder de Barcelona pel Canvi-Ciutadans, Manuel Valls, que ha passat la pilota a Ada Colau i Jaume Collboni. "Han de decidir si volen un alcalde independentista o no", ha remarcat. "Maragall vol fer de Barcelona la palanca de la República catalana. Parla més dels drets dels presoners que de Barcelona".

"Barcelona no és només cosa de partits. Pels barcelonins és important que parlem clar sobre els nostres interessos per a Barcelona" i ha constatat que "encara no sabem que farà Ada Colau, de moment està donant prioritat a parlar amb Margall".

Malgrat tot, ha insistit que no posarà condicions ni pressionarà Colau, que "està en un moment complicat. Només li demano que pensi en Barcelona". Valls ha exposat que "s'han de trobar solucions per governar una ciutat com Barcelona".

Per altra banda, Valls ha insistit que "respecta la independència de la justícia europea. Crec en l'Estat de dret i en la justícia espanyola". Ara bé, segons l'exprimer ministre francès "els partits independentistes han de renunciar a la idea de l'autodeterminació". "Això és impossible, no està previst dins la Constitució" i ha ressaltat que "fa pujar un sentiment anticatalà" i aquest fet "és perillós per la unitat del país i l'autogovern de Catalunya".