Milers de persones han acudit avui a la crida de l'ANC i la Plataforma 3-O en una manifestació per recordar la vaga general del 3 d'octubre de 2017, dos dies després del referèndum i la brutal repressió de la policia espanyola. Amb crits i pancartes exigint la independència i reivindicant el mandat de l'1 d'octubre, la mobilització ha començat a la plaça Francesc Macià i s'ha dirigit per l'Avinguda Diagonal fins a la plaça Cinc d'Oros. 

Entre els assistents a l'acte d'avui, destaca Laura Borràs, el vicepresident Jordi Puigneró, els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull o el president Artur Mas. La presidenta del Parlament ha assegurat que "Hauríem de fer l'esforç de recuperar la força d'aquell 1 i 3 d'octubre perquè la gent hi és, ho estem veient cada dia i ara fa falta que hi siguem tots i estiguem units per tirar endavant el que vam començar aleshores". El president Aragonès també ha recordat la jornada a través d'una piulada. 

Amb aquesta manifestació reivindicat l'aturada de país del 3-O, es tanca un cap de setmana ple d'actes pel quart aniversari del referèndum. Per exemple, ahir dissabte, milers de persones es van manifestar en tres marxes arreu del territori, recorrent punts com L'Escola Verd de Girona o l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida, on la repressió de la policia espanyola va ser especialment dura.