L'Ajuntament de Madrid, a través de l'Empresa Municipal de Serveis Funeraris i Cementiris, ha remès una notificació als descendents del dictador Francisco Franco en la qual els informa que la tomba del cementiri del Pardo on hi ha enterrada Carmen Polo, esposa del dictador, és propietat de Patrimoni Nacional.

Segons ha publicat avui Público i han confirmat EFE des de l'Ajuntament de Madrid es va remetre aquesta notificació fa "dos o tres setmanes". En ella aclareix que la tomba on reposa l'esposa del dictador Franco, no és propietat ni de l'Ajuntament ni de la família sinó de Patrimoni Nacional.

"L'Ajuntament no té res més a dir ni a favor ni en contra. La unitat d'enterrament és de Patrimoni i ells haurien d'autoritzar en tot cas la inhumació", indiquen les mateixes fonts, que necessiten que els familiars del dictador "l'han admès i ho reconeixen".

La vídua del dictador va ser enterrada el 1988 en una cripta que es troba al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio, on a més hi ha una capella construïda durant la dictadura per l'Ajuntament, que és propietari d'aquesta capella.

Dimecres passat, la portaveu municipal, Rita Maestre, va assegurar que el govern municipal preferiria que les restes de Francisco Franco no estiguessin en el centre de la ciutat, a la catedral de l'Almudena, quan els periodistes li van preguntar per la possibilitat que fos inhumat al cementiri del Pardo.