A la concentració unionista de Madrid a la plaça de Cibeles s'hi han reunit unes 5.000 persones, entre les quals moltes famílies amb nens petits i adolescents. En un moment de la concentració s'ha entonat el Cara al sol i tots els joves presents l'han cantat mentre feien la salutació feixista.

Els manifestants estaven convocats per la Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) en defensa de la “unitat d’Espanya”, per expressar la seva oposició al referèndum d’autodeterminació de l’1-O i expressar el seu “suport” als agents de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia desplegats a Catalunya.

Durant la concentració s’han sentit crits de “Puigdemont, a la prisión” i “unidad nacional”, així com “visques” als antidisturbis, però també crítiques a Rajoy, per no “defensar la nació”. També crits de “No ens enganyen, Catalunya és Espanya”, contra l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i himnes franquistes.

manifestació unionista cibeles

Els manifestants han obligat a tallar la circulació a l’entorn del monument a Cíbele i només s’han produït incidents puntuals amb alguns dels conductors que han quedat atrapats per la manifestació. També hi han assistit alguns exlegionaris vestits amb l’uniforme i s’hi ha vist una pancarta de suport als condemnats per l’assalt al Centre Cultural Blanquerna de Madrid durant la Diada del 2013.