Fernando López Miras ha estat elegit aquest divendres president de la Comunitat Autònoma de Múrcia amb el vot a favor dels 16 diputats del Grup Parlamentari Popular, els sis del Grup Parlamentari Ciutadans i els quatre del Grup Parlamentari Vox -sumant 26, tres per sobre de la majoria absoluta que necessitava en aquesta ronda-, mentre que els 17 del Grup Parlamentari Socialista i els dos de Podemos n'han votat en contra -19 en total.

La votació ha estat el colofó a un segon debat d'investidura, que s'ha afluixat durant dos dies -dimecres passat i aquest divendres, després que fracassés un primer debat a començaments de juliol pel rebuig de Vox- en l'Assemblea Regional, i el seu resultat ha ratificat l'acord assolit dies enrere entre PP, Ciutadans i Vox per facilitar la governabilitat a la Regió de Múrcia.

En concret, PP i Ciutadans tenen un pacte per formar un govern de coalició en el qual la formació taronja es farà càrrec de quatre conselleries, mentre que els populars de cinc.

Per contra, Vox ha vingut defensant que arribaven a un pacte d'investidura perquè López Miras pogués ser president de la Comunitat, però sense demanar càrrecs públics, ja que prefereixen passar a l'oposició i anar negociant els seus suports.

López Miras serà el setè president de la Comunitat Autònoma de Múrcia i el quart del Partit Popular. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat