El conseller a l'exili Lluís Puig compareix aquest dimarts davant la justícia belga per l'euroordre després de l'ajornament per la Covid-19. Puig ha arribat al Palau de Justícia de Brussel·les aquest matí acompanyat pel president Carles Puigdemont i la consellera Clara Ponsatí. Més tard també ha arribat el conseller Toni Comin i la delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret.

L'última audiència que tenia pendent el 30 de març va ser suspesa per la pandèmia i ara amb la desescalada s'ha reactivat el cas. La defensa de Puig assegura que encara tenen pendent presentar al·legacions i descarten que el jutge es pronunciï aquest dilluns.

L'última audiència de principis de març l'equip jurídic de Puig va argumentar que el conseller veuria "vulnerats els seus drets fonamentals" si fos extradit a Espanya i que el delicte de malversació pel qual se'l reclama no és equivalent en la legislació belga.

La defensa considera que queden "aspectes tècnics" de l'euroordre per tractar en aquesta vista. En aquest sentit, els advocats de Puig es plantegen demanar al tribunal belga que faci una pregunta prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, però encara no han concretat sobre quins aspectes de l'euroordre.

Les euroordres contra Puigdemont, Comín i Clara Ponsatí estan paralitzades en espera que l'Eurocambra decideixi si els aixeca la immunitat. Tots tres eurodiputats estan acusats de sedició i malversació pel cas de l'1-O. Per la seva banda, la delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret, no s'enfronta a cap procediment d'extradició perquè el Tribunal Suprem no va emetre una tercera euroordre contra ella, acusada de desobediència pel cas de l'1-O.