Els dos darrers CDR citats a declarar en el marc de l'Operació Judes han quedat en llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars.

Tot i que la compareixença davant el jutge instructor s'havia de fer per videoconferència des dels Jutjats de Mollet, problemes tècnics de l'Audiència Nacional han fet impossible la connexió. Després de dues hores d'espera, els dos investigats, de Mollet i Montmeló, han acabat declarant per escrit, davant la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 3 de Mollet.

"Aquest fet evidencia que es tracta d'un cas general per perseguir la dissidència, i que ni tan sols se la prenen en serio des de l'Audiència", ha lamentat Carlos Hurtado, advocat dels encausats que ha exigit tenir accés complert a la causa.

Sobre aquest fet també ha ironitzat l'organització que coordina les defenses dels independentistes, Alerta Solidària. "Quan fins i tot àvies i avis han après a fer videoconferències els jutjats fan pena. Dues hores d'espera per acabar declarant per escrit... Així els va i així els hem de patir", han comentat en un tuit.

Operació Judes

Tot i les greus acusacions de terrorisme que l'Audiència Nacional va imputar als CDR implicats en l'anomenada Operació Judes, a hores d'ara tots els activistes romanen en llibertat. Tanmateix, fins a set dels activistes van estar empresonats des del setembre del 2019 fins el gener d'aquest any.