Èxit de participació a la interpretació del Messies de Georg Friedrich Händel a l'exterior de la presó de Lledoners. Milers de persones s'han desplaçat aquest dissabte fins al centre penitenciari per veure l'actuació a càrrec de més de 450 músics i cantants professionals.

L'acte, organitzat pels membres de l'Associació El Messies Participatiu, ha començat a les 12 del migdia a l’esplanada, aprofitant que els presos eren fora de les cel·les i en podien escoltar com a mínim la primera mitja hora. El concert ha durat prop d'una hora i s'hi han interpretat pràcticament totes les peces que formen l’obra.

L’Associació El Messies Participatiu interpreta cada any l’obra a Barcelona. Fa unes setmanes, alguns dels membres van decidir dur-la també a l’esplanada de Lledoners per acostar-la als presos polítics en un acte “sense precedents a Europa”, segons destaquen. “Una producció professional com aquesta davant d’una presó no s’ha fet mai”.

La interpretació s'ha fet de cara a la presó per tal que els presos polítics la poguessin sentir i ha començat amb l’ Al·leluia

Llargues cues per arribar-hi

La gran afluència de públic ha provocat cues quilomètriques als accessos per carretera a la presó, que s'han allargat fins i tot un cop començada l'actuació. Tot i això, més de 3.000 cotxes han arribat a l'esplanada, segons la Guàrdia Urbana, després de superar quatre quilòmetres de cua.

Agraïment dels presos

Des de dins de la presó, Jordi Sànchez ha afirmat que ell i la resta de presos sentien la interpretació del Messies. "Gràcies per fer de la música una eina més per guanyar la llibertat i no perdre el somriure ni l'esperança", ha dit.