Álvarez Espejo i el ministre en el brindis/QS

Homenatge patronal de l’arma d’Infanteria el dia de la seva patrona, la Immaculada Concepció, a la caserna del Bruc de Barcelona. Una parada militar que l’Inspector General de l’Exèrcit, el tinent general Ricardo Álvarez Espejo, màxima autoritat militar a Catalunya, ha aprofitat per reivindicar “l’aportació de militars catalans com Lluís de Recasens o el general Prim” i per demanar a la milícia “patriotisme en defensa de la dignitat de la nació espanyola”.

En un pati d’armes presidit pel ministre de l’Interior, Jorge Fernández, i autoritats com el fiscal en cap a Catalunya, Luis Romero de Tejada, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, o el president del grup parlamentari popular, Xavier García Albiol; Álvarez Espejo ha definit els “infants” com “orgullosos de ser espanyols”.

Patriotisme intel·ligent

Per la seva banda, el coronel en cap del Regiment Arapiles 62, amb seu al Bruc, Rafael Morenza ha pronunciat un abrandat discurs en defensa de la bandera espanyola a “la capital catalana, orgullo de España”. “Tot enemic d’Espanya va saber, sap i sabrà què és capaç de fer un fill de la pàtria per salvar l’honor de la seva bandera”, ha sentenciat Morenza. Així mateix ha reclamat a la tropa un “patriotisme intel·ligent, exemplar i adaptat als temps”.

Durant la celebració patronal, que els comandaments insisteixen a recordar que fa anys que se celebra per evitar suspicaces interpretacions polítiques, s’han lliurat medalles i condecoracions. Enric Lacalle, exdirigent del PP i fins ara president del Meeting Point ha estat condecorat. El brindis tradicional l'ha pronunciat el ministre de l'Interior dedicant la copa al "primer infante de España, el Rey".