1. Método3 entra en campanya

Ni Alícia Sánchez Camacho ni Vicky Álvarez no han cobrat ni cobraran res de les asseguradores de Método3. Els jutjats de Primera Instància número 12 i 28 de Barcelona han sentenciat que les dues protagonistes del dinar de La Camarga no poden reclamar res a les asseguradores de l'empresa dels detectius per la difusió de la conversa. Segons les dues sentències a que ha tingut accès El Nacional, ni l'una ni l'altra cobraran sengles reclamacions de 80.000 i 50.000 euros perquè el seu acord amb Método3 no obliga les asseguradores Generali i Berkeley. A més, les dues magistrades certifiquen que Método3 tenia caducada la pòlissa d'assegurança i que els detectius no van complir el protocol ni els terminis per tal que les companyies se'n fessin càrrec.

sentencia

2. Iglesias: aquest reialme no és del seu món

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha instal·lat a Catalunya per la campanya. Una immersió que li ha servit per obrir els ulls i admetre sense recança que "Catalunya és políticament una altra cosa". Si enmig de la campanya va reconèixer que feia campanya en un "altre país", aquest 21 de setembre reconeixia que se li feia molt difícil entendre "la biosfera política diferent que es viu a Catalunya". "Hi ha elements de complexitat política i termes del debat que no entenc", va reblar.

3. Tarragona Sí que es Pot

Hi ha vida més enllà de l'àrea metropolitana. Catalunya Sí que Es Pot ho té clar. Aquests darrers dies de campanya han collat els matxos, no només a la conurbació de Barcelona sinó també a Tarragona, on volen consolidar el segon diputat que, segons les enquestes, podrien repetir. Un dels seus competidors serà Ciutadans, que també esperen sortir reforçats en aquesta demarcació

4. RTVE convida als seus a jurar bandera

Sorpresa entre els treballadors de RTVE, que aquest 23 de setembre han rebut per la intranet de l'empresa una invitació de l'Exèrcit de Terra per a jurar bandera. L'acte se celebrarà el 31 d'octubre a la caserna Capitán Sevillano, del Regiment de Transmissions 22, molt pròxim a les instal·lacions de Prado del Rey, on hi ha part dels estudis de la televisió pública.

TVE-avís

5. Solana: també fora de l'OTAN

L'exsecretari  general de l'OTAN i exministre espanyol amb Felipe González, Javier Solana, ha assegurat aquest 23 de setembre al Fòrum Nueva Economia que si Catalunya s'independitza també quedaria fora de l'organització militar. Solana potser no recorda que en el referèndum de la permanència a l'OTAN, celebrat el 12 de març de 1986, Catalunya -com Euskadi i Canàries- van dir "no" a quedar-se'hi. A Catalunya, el "no" va obtenir el 50,65%.

6. El PSUC és meu

Tot el ferro de la candidatura de Catalunya Sí que Es Pot ha participat en un acte aquest 23 de setembre per reivindicar que el PSUC pertany a aquesta candidatura. En un paisatge simbòlic, com és la plaça del Diamant, a la porta del refugi antiaeri, Joan Coscubiela, Joan Herrera, Dolors Camats, David Companyon, Joan Josep Nuet han acompanyat Enric Pubill i Dolors Salvo, reconeguts històrics del PSUC, que han defensat CSQP com l'eina que representa les essències del partit. Una reivindicació provocada per les crítiques de les altres formacions, com CUP o Junts pel Sí, que acusen la coalició d'haver traït els principis del PSUC. Encara, però, aquesta setmana, més d'un centenar d'antics militants d'esquerra, molts d'ells psuqueros, han signat el manifest Crida 27S "perquè tothom d’esquerres o partidari d’una Catalunya de progrés voti una candidatura independentista". Entre els signants hi figuren Anna Sallés i Daniel Vázquez Sallés, esposa i fill de Manuel Vázquez Montalbán, el dissenyador Enric Satué, l'actriu Carme Sansa, l'escriptor Francesc Parcerisas o l'arqueòleg Eudald Carbonell.

7. Cuní va tenir por de la CUP

Poc a poc es van coneixent secrets del debat de candidats a 8TV. Josep Cuní, que ja va tenir problemes per convocar el PP, també els va tenir amb la CUP. El presentador reclamava la presència del número u, Antonio Baños, però la formació -per criteris interns- només hi volia enviar la dos, Anna Gabriel. Cuní va amenaçar amb una cadira buida. La CUP va respondre amb una concentració a les portes de l'emissora. Gabriel va ser al plató.

8. El secret dels diputats d'Unió

L'enquesta publicada per La Vanguardia el 20 de setembre és l'única que assegura representació parlamentària a Unió. Val a dir que el responsable de l'empresa enquestadora, Feedback, va votar a la polèmica consulta interna dels democristians –només hi podien votar militants al corrent de pagament.

9. Els independentistes de CCOO aixequen la veu

10. La Guàrdia Civil no mana

Dolores de Cospedal, secretària general del PP, fa campanya a Catalunya acompanyada dels seus serveis de seguretat, que haurien perdut tota la seva autoritat a Catalunya. Ho demostra el comentari d'una senyora el passat 17 de setembre en un acte de campanya a Castelldefels. Quan feia algunes reclamacions a Cospedal, la guardaespatlles se li va abraonar. "¡Oiga, pare que no estamos en España, que estamos en Cataluña!", li va etzibar la senyora a l'agent.

11. Les amistats perilloses

12. Romeva s'afaita el cap a TV3

Sorpresa el diumenge 20 al vespre als estudis de TV3. El candidat de Junts pel Sí va ser sorprès afaitant-se el cap als camerinos, gillette en mà i sense camisa. Romeva feia cas a la maquilladora, que li va suggerir que era millor afaitar-se que no pas posar-hi més maquillatge. La imatge va ser la més comentada pel públic femení de la tele.

13. El guaperas