Barcelona / Parlament de Catalunya / 24-11-15 / Albert botran al faristol del parlament durant una roda de premsa. / Foto: Sergi Alcàzar Badia

"Si vostès tanquen un acord sobre el què, el com i el quan proposarien a l'assemblea Artur Mas com a candidat si JxSí el manté?", ha estat la pregunta al portaveu adjunt de la CUP, Albert Botran, aquesta tarda al Parlament. I la seva resposta, directa: "Ho valorarem en el seu moment". És a dir, la CUP valoraria si presenta una possible investidura de l'actual president de la Generalitat en funcions davant una assemblea si abans hi ha un acord tancat amb JxSí sobre contingut, acció de govern i estratègia constituent.

Botran, però, ha insistit que ara com ara és manté el no a la investidura de Mas com a president de la Generalitat. Ara bé, també ha afegit que les converses "maduren adequadament". Tampoc no ha descartat que l'acord arribi al 4 de desembre tot i que era "difícil".

De moment, tres de les quatre taules de negociació entre JxSí i la CUP continuen obertes. Un senyal que fa sospitar que abans de diumenge no hi haurà un acord tancat. Per tant, seria difícil que la jornada de debat nacional obert al pavelló Nou-Congost de Manresa prevista per a diumenge es pugui reconvertir en una assemblea decisòria.