El diari suís Le Temps ha assegurat en el seu editorial que Espanya es deslliura d'un "pes" amb el cessament de Mariano Rajoy, i que comença una nova època, però es mostra molt escèptic amb Pedro Sánchez. "Pedro Sánchez encarna un Partit Socialista pràcticament moribund i amb una absència de visió que no ha parat de confirmar-se en els últims temps a la llum de la crisi catalana", assenyala. Per tot plegat creu que l'"alliberament" que representa la sortida del PP del govern espanyol, serà "efímer".

Le Temps subratlla que han estat necessaris 22 "partits i micro-partits" per destronar Rajoy, i que aquests porten "un garbuix d'interessos barrejats, a vegades contradictoris, que aviat ofegaran el nou president del govern".

El diari suís es pregunta què farà Sánchez amb la qüestió catalana, quan s'ha fet evident que "el mètode Rajoy -aplicat amb el suport dels socialistes- no ha arreglat res". "Espanya s'ha tret de sobre un pes i podrà córrer amb més lleugeresa. Però encara s'ha de veure en quina direcció", conclou.