La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que hi ha un retrocés de drets humans que afecta a algunes persones en primera persona i ha afegit: "No estem parlant de tenir més autonomia, la situació és més greu", en ser preguntada per una possible oferta d'ampliar l'Estatut en les negociacions amb el PSOE per a la investidura.

En una entrevista aquest diumenge en Rac1, la portaveu ha afirmat que la reunió de dimarts entre JxCat i el PSOE "es presenta des de la normalitat d'una ronda de consultes" i que forma part de la cortesia parlamentària.

Borràs ha sostingut que no prejutjarà d'entrada les negociacions amb els socialistes, però ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no despengi el telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha qualificat d'"inaudit" i irresponsable.

Ha reclamat que hi hagi un reconeixement de les institucions i ha assegurat que Sánchez "està en una situació de moltíssima debilitat interna. No vol tenir res a veure amb els independentistes". Borràs ha recordat que les negociacions es van trencar quan es va proposar que hi hagués un relator, i ha insistit que JxCat creu que "és imprescindible una figura internacional per resoldre el conflicte".

Candidata a la Generalitat

Preguntada per si serà candidata a la Presidència de la Generalitat en unes futures eleccions al Parlament, Borràs ha defensat que el candidat de JxCat és el president en l'exili Carles Puigdemont i ho serà fins i tot que pugui ser-ho". "És un futurible que no vull imaginar", ha subratllat en ser repreguntada per la seva possible candidatura, i ha destacat que quan arribi el moment d'unes eleccions JxCat treballarà amb Puigdemont per fer una llista més competitiva possible.