El Partit Laborista britànic estaria disposat a permetre un segon referèndum d'independència per a Escòcia, segons ha afirmat el número dos del partit, John McDonnell. El laborisme britànic ha deixat d'aquesta forma en evidència el PSC, i el PSOE, que s'oposen a la celebració d'una consulta similar acordada a Catalunya.

El representant laborista ha dit en un acte del Festival Fringe d'Edimburg que el seu partit no impediria una segona votació. "No bloquejaríem alguna cosa així. Deixaríem als escocesos que votin. Això és democràcia", ha aclarit el polític.

Una enquesta publicada aquest dilluns per la firma de l'analista polític Michael Ashcroft, mostrava que els escocesos estan disposats a votar un altre cop en una consulta en els pròxims dos anys. Les respostes al sondeig han estat favorables a la independència escocesa en un 46 per cent, mentre que un 43 per cent dels 1.019 enquestats han contestat que prefereixen seguir al Regne Unit.

Els governs de Theresa May i Boris Johnson, conservadors, han declarat de moment que no donaran suport a una consulta com la del 2014, en la qual per una majoria del 55 per cent es va decidir que Escòcia restava al Regne Unit.