La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest matí els domicilis de Carles Viver Pi-Sunyer, director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern i exvicepresident del Tribunal Constitucional, i de l'exmagistrat i exsenador d'ERC Santi Vidal en el marc de la macrooperació contra el referèndum de l'1 d'octubre.

El jutjat número 13 de Barcelona, encarregat de les actuacions que s'estan fent avui i que han portat a la detenció de 13 alts càrrecs de la Generalitat en relació amb el referèndum, va acceptar una querella contra Vidal després d'unes declaracions en les quals assegurava que el Govern havia obtingut de manera il·legal les dades fiscals dels catalans i que podrien fer-les servir per al cens electoral del referèndum. El fiscal general de l'Estat va ordenar prèviament que s'investigués l'exjutge, que, arran de la polèmica, va deixar el seu escó de senador el gener passat.

A Viver Pi-Sunyer se'l considera el cervell jurídic del procés sobiranista. Ha estat president del Consell Assessor de la Transició Nacional i Comissionat de la Transició Nacional, tots ells càrrecs suspesos per odre del Tribunal Constitucional.