La Fiscalia va obrir aquest dimecres una investigació per la interrupció de l'acte de Societat Civil Catalana (SCC) a la Universitat de Barcelona (UB) el 7 de juny, han informat aquest dijous a Europa Press fonts del ministeri públic.

SCC va cancel·lar un acte d'homenatge a Cervantes a l'Aula Magna de la UB per una manifestació de prop de 100 persones contra la celebració de l'esdeveniment i el fiscal especialitzat en delictes d'odi i discriminació de Barcelona va obrir diligències d'investigació pels fets, segons ha publicat el diari ABC.

Segons va explicar l'entitat en un comunicat, es va veure obligada a cancel·lar l'esdeveniment perquè no es podia "garantir la seguretat dels presents".

La direcció d'SCC va explicar que van reclamar al rectorat de la UB la presència dels Mossos d'Esquadra per vetllar per la seguretat dels assistents i perquè l'acte es pogués desenvolupar amb normalitat, però va lamentar que la seva petició no es va admetre per "no passar la línia vermella d'autoritzar l'entrada dels mossos".

Fonts de la universitat van explicar a Europa Press que la manifestació en contra de l'acte, que s'havia convocat a la plaça Universitat, s'havia traslladat fins al passadís del paranimf de la universitat, per la qual cosa van suggerir a l'entitat acabar l'esdeveniment cap a les 19.30 hores, una hora després del seu inici.