La directora de l'IES Pedraforca, Dolores Agenjo, que serà diputada per C's, sortint del TSJC / EFE

La formació d'Albert Rivera adapta la seva estructura a mesura que assoleix fites electorals. Per això ha farcit les seves llistes d'independents. Gairebé totes estan constituïdes per professionals en exercici, com ara advocats, notaris, doctors o doctorands en economia, química o biologia. A més, han hagut de tornar a moure del seu escó, com a les eleccions catalanes del 27S, regidors electes i membres de llistes a comicis anteriors per poder cobrir fins i tot els primers llocs de les seves llistes.

Entre els fitxatges més significatius en aquesta línia hi figuren el de l'expresident del Centre d'Esports l'Hospitalet, Miguel García, i també el de la directora de l'IES Pedraforca, Dolores Agenjo, que es va negar a entregar les claus del centre als voluntaris del procés participatiu del 9N. Agenjo també va declarar en la instrucció de les querelles per aquesta convocatòria contra el president Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau.

Aquestes candidatures estan publicades al BOE de forma provisional. Dimarts dia 24 sortiran les definitives.

El tàndem per Barcelona

La llista de Barcelona està encapçalada per Juan Carlos Girauta, membre de l'executiva del partit. Va guanyar les primàries del juliol –va ser l'únic candidat que va reunir els avals necessaris (316 de 209 requerits). És advocat i escriptor nascut a Barcelona. Té un perfil propi dins C's, ja que pensa que la independència és quelcom que ha de ser votat, com diu el seu llibre Votaré NO a la secesión de Cataluña.

Els quatre membres següents de la llista també van passar per les primàries al juliol. En segon i tercer lloc hi aniran els independents Toni Roldán, economista barceloní de 31 anys, alumne avantatjat de Luis Garicano, el guru econòmic de C's, i Elena Faba, psicòloga i empresària, presidenta del Círculo de Mujeres de Negocios. De quatre hi anirà José Manuel Villegas, diputat al Parlament la passada legislatura i vicesecretari general de la formació, encarregat de dissenyar la campanya a les generals. Núria María González, politòloga especialista en afers internacionals, anirà de cinquena.

Fuster-Fabra

Si a Barcelona la formació taronja tornés a aconseguir els mateixos vots que a les eleccions catalanes, tal com espera, hi entraria, com a número 6, l'advocat madrileny Juan Ignacio Fuster Fabra. És el fill de l'advocat José María Fuster Fabra, especialitzat en delictes econòmics i impulsor de Ciutadans a Madrid. Resideix a Madrid, on hi té el despatx.

A continuació vénen qui va anar de número 9 a la llista de Carina Mejías a Barcelona a les municipals, la doctora en Biologia María Julia Calonge, i també el doctor en Matemàtica Aplicada i coordinador de projectes al Real Instituto Elcano Francisco Andrés Pérez, la regidora de l'Ajuntament de Viladecans, Carolina Torres García, i el notari barceloní Raúl González Fuentes.

L'expresident de l'Hospi

Una figura polèmica de les llistes ja ho va ser a les eleccions municipals: l'expresident del club de futbol CE l'Hospitalet, Miguel García, actualment regidor de la formació a la ciutat. García va ser tertulià del programa d'Intereconomía Punto Pelota i va fer diverses declaracions polèmiques durant la seva presidència del club, i també el 2013, quan va ingressar formalment a Ciutadans fent un discurs en què vinculava l'independentisme català amb Terra Lliure.

Segueixen Miguel García el cap de llista a les municipals i ara regidor de Ciutadans per Parets del Vallès, Manuel Losada, i la directora del col·legi Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat que es va negar a entregar les claus del centre als voluntaris del 9N, Dolores Agenjo. Ja a les eleccions municipals Agenjo va tancar la llista de Miguel García a l'Hospitalet. El mes d'octubre va declarar com a testimoni davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la causa del 9N, en què estan imputats Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega.

La segueixen més regidors rescatats com ara el candidat de Ciutadans a les municipals per Cornellà i ara regidor Jorge García Mulet, l'alcaldable per la Garriga, Ángel Guillén, i la regidora de la formació a l'Ajuntament de La Llagosta Sonia Sánchez, entre d'altres.