A menys d'una setmana de celebrar-se la Diada, la manifestació que organitzarà l'ANC a Barcelona ja frega els 300.000 inscrits, concretament hi ha més de 295.000 persones inscrites a la manifestació, segons ha confirmat la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie. Sota el lema "Fem la República Catalana", l’objectiu enguany és omplir la Diagonal, des del Palau Reial fins a la plaça de les Glòries.

Per altra part, ja s'han reservat més de 1.100 autocars i s'han venut més de 240.000 samarretes.

 

Com s'organitzarà?

Com en edicions anteriors, l’ANC ha posat en marxa un procediment d’inscripció a través d’internet i un mapa que permet comprovar com es van omplint els trams de la manifestació. Com ja és tradicional, a mesura que s'acosta el dia de la manifestació, augmenten les inscripcions.

Pel que fa l'estat actual dels 37 trams en els que es dividirà la manifestació, n'hi ha sis amb poca ocupació, 17 amb una ocupació mitjana, 14 amb una alta ocupació i un que ja està quasi ple. Per tal d'apuntar-se a formar part de la manifestació d'enguany l'entitat ha habilitat un web especial

Què es farà?

Enguany, la intenció de l'ANC és crear una ona sonora al llarg de la Diagonal de Barcelona perquè la veu dels catalans sigui la protagonista principal de la manifestació. És per això que des de l'entitat es convida a tothom a participar a la concentració amb qualsevol pancarta i amb la reivindicació que prefereixi. 

Com també és tradicional, la manifestació començarà a les 17:14h, tot i que es recomana que cadascú estigui al seu tram al voltant de les 16:00h. L'inici s'ha situat al tram número 37, a la plaça de Les Glòries, i anirà avançant en direcció a Palau Reial. Per tal que surti bé, l'organització ha demanat que en els moments previs a l'inici tothom estigui en silenci per tal de sentir l'inici de l'ona.