Els representants polítics ja no tindran tracte preferent a la manifestació que organitza l'Assemblea per la Diada, enguany sota el lema "Objectiu Independència". La direcció de l'entitat ha decidit excloure'ls de la zona VIP, visualitzant així la seva disconformitat amb la gestió dels partits independentistes. 

Al llarg dels darrers anys, des de l'ANC s'enviava als dirigents polítics un correu emplaçant-los a assistir a les seves mobilitzacions, a les quals podien anar acompanyats de fins a quatre persones més. Un cop allà, tots ells quedaven separats de la resta d'assistents en una zona acordonada a peu de l'escenari. Aquesta vegada, però, no rebran ja la invitació ni tampoc podran accedir a la zona reservada. Allà hi haurà personalitats diverses d'altres àmbits i sí que hi tindran cabuda alguns alcaldes, com a representants de l'Associació de Municipis per la Independència, que col·labora en l'organització de l'esdeveniment. 

La convocatòria d'aquest 11 de setembre pretén ser diferent i servir de toc d'atenció als actuals líders independentistes convertint la jornada en un clam per la unitat estratègica des de la diversitat ideològica. La concentració tindrà com a centre neuràlgic la plaça d'Espanya. Pels sis carrers que hi conflueixen s'hi han distribuït els ja tradicionals trams per repartir la gent. En aquesta ocasió, però, no hi haurà performance.

A les 17.14 començarà l'acte i la previsió és que s'allargui uns 45 minuts. Constarà de tres blocs més o menys d'un quart d'hora cadascun. Els missatges que s'hi adreçaran aniran en la línia de demostrar que és possible la unitat des de la diversitat i refermar que el camí és la lluita no violenta. 

Els membres del Govern, del Parlament o dels partits que decideixin participar en la concentració ho hauran de fer com un ciutadà més, barrejant-se entre el públic.