Les eleccions municipals d'aquest 26-M han suposat que Junts per Catalunya (JxCat) perdi la majoria absoluta a la Diputació de Girona, i que dels catorze diputats que CiU va obtenir el 2015 ara passin a ser onze. La segona força ha sigut ERC, que ha obtingut un total de nou cadires, una més que les aconseguides el 2015. El PSC ha sigut la tercera força, també sumant un seient, en el seu cas de tres a quatre.

Per darrere, tant la candidatura d'Independents de la Selva (IdS) com la CUP han mantingut el representant que van assolir en els comicis del 2015. Una altra novetat ha estat l'entrada a aquesta institució per part de Tots per l'Empordà (Txl'E) amb una cadira, que reuneix dotze candidatures independents de la comarca del Baix Empordà.

Així doncs, tot i la victòria, JxCat necessitarà pactar amb algunes de les forces que el segueix per obtenir la presidència de la diputació. Durant aquest mandat, el PDeCAT va fer presidents l'alcalde de Llançà (Alt Empordà), Pere Vila, i posteriorment el de Banyoles, Miquel Noguer, que va accedir al càrrec després que Vila es convertís en delegat del Govern.