El Parlament reiterarà els “objectius polítics” que conté l'anomenada declaración del 9-N, sobre “l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015”. Així es desprèn del text que han consensuat els tres grups independentistas de la Cambra a partir da la moció impulsada per la CUP.

El text consensuat considera que els objectius polítics d’aquella declaració aprovada el 2015, en ple procés de negociació per aconseguir el suport cupaire per a la investidura d'Artur Mas, han quedat “legitimats pels resultats del referéndum de l’1 d’octubre i de les eleccions del 21 de desembre de 2017”. La declaració va servir de tret de sortida del full de ruta del procés i va ser suspès pel TC.

El text de les esmenes que han pactat JxCat, ERC i la CUP, s'ha aconseguit després de "dures negociacions", segons els cupaires, atès les reticències dels republicans que havien deixat clar que no compartien els objectius de la moció. “No som a l’any 2015, som al 2018”, assegurava ahir a la tarda la portaveu republicana Anna Caula.

En el text consensuat s'assegura que "el Parlament ha expressat en múltiples ocasions la seva defensa del dret a decidir i l'autodeterminació i, en conseqüència, com a diposari de la sobirania del poble de Catalunya i amb fidelitat a la seva voluntat, reitera el seu compromís a assolir els objectius polítics anteriorment expressats per vies democràtiques i no violentes".