El jutjat d'instrucció 4 de Barcelona ha obert diligències prèvies contra l'autobús de la campanya d'Hazte Oír contra les lleis d'igualtat de gènere per un presumpte delicte d'odi, comès en ocasió de l'exercici de drets fonamentals.

En una interlocutòria, el jutjat estima parcialment el recurs de reforma presentat per la fiscalia contra la interlocutòria del 4 de març en què el jutge va rebutjar immobilitzar l'autobús perquè, "per molta repulsió ideològica que puguin causar les opinions expressades al flanc" del vehicle, estan emparades en la llibertat d'expressió.

La Fiscalia de Barcelona va recórrer la decisió perquè el jutge, en aquesta interlocutòria, no donava resposta a la seva petició d'obrir una investigació per aquest cas, fet que aquest jutjat finalment ha acceptat en estimar el recurs. El ministeri públic va denunciar a l'autobús de la campanya d'Hazte Oír contra les lleis d'igualtat de gènere per un presumpte delicte d'odi i va demanar que s'immobilitzés, la qual cosa finalment no es va acordar.

En la denúncia presentada al jutjat de guàrdia d'incidències de Barcelona, el fiscal va considerar que la propaganda de l'autobús "ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, creant un clima que normalitza la discriminació contra les dones i les insulta en vincular les seves idees amb el règim nacional socialista".

L'autobús, amb una imatge d'Adolf Hitler amb la cara maquillada i el símbol feminista a la gorra, porta lemes com "No és violència de gènere, és violència domèstica" i "Les lleis de gènere discriminen l'home", i va ser denunciat a la fiscalia per l'Institut Català de les Dones (ICD).