El jutge del cas Púnica, Manuel García-Castellón, ha dictat una bateria d'interlocutòries en els quals rebutja aixecar la imputació a diversos dels investigats i confirma aquesta condició per a altres, entre ells el gran empresari de la construcció Juan Miguel Villar Mir i el seu gendre, Javier López Madrid, sospitosos de participar en el finançament irregular del PP de Madrid a dos mesos de tancar la investigació.

Segons ha avançat Eldiario.es, la defensa de Villar Mir ve reclamant explicacions de la seva imputació i havia formalitzat una denúncia per "dilacions indegudes" en no rebre resposta. García-Castellón replica que s'han dictat "diferents providències" que donen resposta a la informació que reclama el fundador d'OHL. "La defensa continua insistint sobre un pronunciament relatiu a un eventual aclariment que aquest magistrat entén més que contestat", escriu l'instructor en una interlocutòria datada el passat dia 25 de juny.

En el cas de López Madrid, la seva defensa sol·licitava un "impuls" a la causa responent a diferents peticions realitzades per ella mateixa. García-Castellón rebutja la pretensió i acusa l'exconseller d'OHL d'intentar "retardar" la investigació. "Resulta cridaner constatar com la mateixa representació processal que interessa l'impuls té evident com a estratègia de defensa precisament retardar l'avanç de la investigació mitjançant la reiterada presentació d'escrits d'aclariment, rectificació i reforma, com es constata de l'anàlisi de les investigacions," escriu el jutge en un altra interlocutòria en el qual destaca que aquesta "estratègia" té "vistositat i poc recorregut".

EuropaPress president ohl juan villar mir fonts

García-Castellón va citar Villar Mir i López Madrid com investigats el febrer de 2018 acusats de participar en les obres de Metro de Madrid quan Francisco Granados estava al capdavant de la Conselleria de Transports. La imputació respon als delictes de prevaricació, malversació, frau, suborn, organització criminal, blanqueig de capitalers, falsificació i tràfic d'influències.

Villar Mir, que ha estat imputat en tots els grans casos de finançament irregular del PP, respon en el cas Púnica dins de la peça 9, la que aborda l'existència d'una caixa B en la formació conservadora a nivell de la Comunitat de Madrid. En aquesta mateixa peça hi ha imputada la que va ser presidenta del partit regional i del Govern autonòmic, Esperanza Aguirre.

La imputació de Villar Mir i López Madrid es va produir després que David Marjaliza, exsoci de Granados, aportés a l'Audiència Nacional una sèrie de factures que reflectien el pagament de comissions per les adjudicacions, de les quals també es beneficiava el gendre de l'amo d'OHL.

Granados hauria utilitzat la seva condició de consellers de Transportes perquè l'empresa pública Mintra adjudiqués un lot d'obres a Obrum, vinculada a Marjaliza. Per la seva part, López Madrid va aportar en els concursos les qualificacions precises per part de la mercantil Elsan, del Grup Villar Mir, però després, en un pla concertat, la hi va vendre a Marjaliza a baix preu.