El jutge del cas Tándem, Manuel García Castellón, ha obert una nova peça secreta per investigar possibles pagaments del Grup Planeta a l'excomissari José Villarejo després que l'empresari Javier Pérez Dolset, fundador del grup Zed, aportés dos àudios relacionats amb aquelles contractacions.

L'obertura d'aquesta peça es produeix després que el passat 15 de juliol Dolset tragués a relluir dos àudios relacionats amb Villarejo en una declaració davant del jutge García Castellón per un altre assumpte. En una d'aquestes gravacions, segons va dir Dolset al magistrat, el secretari del consell de Planeta, Luis Elías, parla de pagar un avançament a l'excomissari de 20.000 euros per investigar un arbitratge a l'emissora Kiss FM, ha explicat una font present en la compareixença.

Fonts de Planeta han indicat a l'agència Efe que efectivament Villarejo va acudir al grup per oferir els seus serveis en relació amb aquell arbitratge i que va realitzar un treball puntual sobre això, que no va resultar d'utilitat per al grup.

García Castellón investiga Dolset dins la causa oberta al grup tecnològic Zed, per la qual està en llibertat sota fiança de 600.000 euros. En la seva declaració, Dolset va assenyalar que el director del digital Moncloa.com li va facilitar aquests dos àudios, en un dels quals es parlaria del pagament d'aquells 20.000 euros a Villarejo per investigar l'arbitratge entre Kiss FM i Uniprex, titular d'Onda Cero.

Dolset va afirmar que el que es pretenia amb aquell treball a càrrec de Villarejo era investigar l'àrbitre que es va pronunciar a favor del propietari de Kiss FM, Blas Herrero.